Ooster-Schelde

Het logo van de Ooster-Schelde
Vergaderruimte huren in Zwolle - Ooster-Schelde

Vergaderruimte huren in Zwolle

Elk goedlopend bedrijf maakt tijd vrij om te vergaderen. Om de creativiteit te bevorderen is het zo nu en dan fijn om dit op een externe locatie te doen. Maar hoe vind je nou de beste vergaderruimte voor jouw situatie?

Wat is een passende vergaderruimte?

Een passende vergaderruimte betekent voor iedereen wat anders. Een grote groep mensen met meerdere sprekers en presentaties hebben weer andere benodigdheden dan een kleine groep mensen die bij elkaar komt om te brainstormen. Vragen die naar boven komen zijn:

  • Hoe groot moet de vergaderruimte zijn?
  • Heb je extra benodigdheden, zoals een flipover of een geluidsinstallatie?
  • Moet de vergaderruimte rolstoeltoegankelijk zijn?

Vergaderruimte huren in Zwolle

De vergaderruimte van Ooster-Schelde heeft passende ruimtes voor iedereen. De Ooster-Schelde is een oude veerboot, dus er is natuurlijk ruimte genoeg. Voor kleinere groepen hebben wij het voorschip beschikbaar. Grotere groepen kunnen in onze salon terecht. Maar niks weerhoud je ervan om met een kleine groep in de gezellige salon te gaan zitten!

Daarnaast kun je met mooi weer zelfs op ons promenadedek terecht, met uitzicht over de mooie binnenstad van Zwolle. Vergaderen en bruin worden tegelijk!
De zithoek aan de voorkant van het evenementenschip 'Ooster-Schelde' uit Zwolle

Wat heb je nodig in een vergaderruimte?

De meeste mensen vinden het fijn als er een flipover beschikbaar is tijdens het vergaderen. Daarnaast is het voor wat grotere groepen handig dat er een beeldscherm staat (met de benodigde kabels) waar op gepresenteerd kan worden.

Voor vergaderingen die wat langer duren is het ideaal als er op locatie gegeten en gedronken kan worden. Hierover hieronder meer.

Wat heb je nodig in een vergaderruimte?

Bij Ooster-Schelde bieden we diverse vergaderarrangementen aan om aan de behoeften van verschillende groepen te voldoen. Of je nu een korte brainstormsessie plant of een uitgebreide bespreking, onze arrangementen zijn ontworpen om het plannen van je vergadering zo eenvoudig mogelijk te maken. Een lekkere pot thee, kopje koffie, lunch of ontbijt? Bij Ooster-Schelde kunnen we alles regelen.

Bekijk ook de vergaderruimtes van Stolte92.

Effectief vergaderen: Tips voor een productieve bijeenkomst

Effectief vergaderen begint met een goed georganiseerde bijeenkomst. Zorg voor een duidelijke agenda en houd de tijd strak in de gaten om focus te behouden. Moedig deelnemers aan om voorafgaand aan de vergadering materiaal door te nemen, zodat discussies efficiënt verlopen. Gebruik visuele hulpmiddelen zoals een flip-over of presentatiescherm om ideeën te verduidelijken. Neem na afloop actiepunten op en stuur deze naar alle betrokkenen om opvolging te garanderen. Met deze praktische tips kun je jouw vergaderingen transformeren naar effectieve en productieve sessies.

Welke vijf soorten vergaderingen zijn er?

Effectief vergaderen gaat niet lukken als je geen plan hebt. Leer meer over de verschillende soorten vergaderingen en hoe ze bijdragen aan het succes van jouw team.

  • Brainstormsessies: Deze vergaderingen zijn gericht op het genereren van nieuwe ideeën en creatieve oplossingen voor problemen.
  • Besluitvormingsvergaderingen: Hier worden belangrijke beslissingen genomen, waarbij verschillende opties worden besproken en uiteindelijk een keuze wordt gemaakt.
  • Informatievergaderingen: Deze vergaderingen dienen om informatie te delen en updates te geven over projecten, processen of andere relevante onderwerpen.
  • Werkvergaderingen: Dit zijn praktische bijeenkomsten waarin taken worden toegewezen, voortgang wordt besproken en eventuele problemen worden opgelost.
  • Teamvergaderingen: Gericht op het bevorderen van teamcohesie en het bespreken van teamdoelstellingen, uitdagingen en successen.

Vergaderruimte huren in Zwolle: Conclusie

Voor een passende, flexibele vergaderruimte zit je bij Ooster-Schelde goed. We hebben grotere en kleinere ruimtes dus hebben een passende plek voor elk team. Ook hebben we alle benodigdheden beschikbaar om zo effectief mogelijk te vergaderen. Daarnaast beschikken we over een eigen bar en keuken dus we kunnen jou en je collega’s volledig van eten en drinken voorzien!