1933

 

Onze Ooster-Schelde heeft een rijke historie, wat haar een sfeervolle en prachtige locatie maakt voor uw (bedrijfs) feesten en partijen.
Mvb Ooster-Schelde is gebouwd in 1933, met het doel om voor de Provinciale Stoomboot Diensten in Zeeland als veerboot ingezet te worden.
In de periode 1933 tot 1972 heeft ze daadwerkelijk dienst gedaan op de Zeeuwse wateren, voornamelijk tussen Terneuzen en Hoedekenskerke. Met begin jaren '60 zomers een uitstapje naar de Waddenzee. Tijdens de oorlogsjaren lag ze vooral stil, wisselend op de zeebodem en op de werf.

Wereldrecord
Één record kan onze Ooster-Schelde alvast op haar naam schrijven: Nog nooit is een schip zo vaak tot zinken gebracht en vervolgens gered van de bodem.
Sinds de tewaterlating in 1933, is ze twee keer geheel gezonken en een keer de dijk opgevaren:

  • Op 9 januari 1934 hing er dikke mist over de vaarroute van de Ooster-Schelde. De kapitein zag de dijk te laat en strandde vervolgens. 
  • Toen de Tweede Wereldoorlog losbrak, werd het schip ingezet als troepentransport voor Franse militairen. Dit niet zonder gevolgen. Op 17 mei 1940 werd ze aan het zinken gebracht in de haven van Breskens, om te voorkomen dat ze in Duitse handen zou vallen.
  • Dit was niet de laatste keer dat onze Ooster-Schelde in contact kwam met de bodem. Drie jaar later, op 1 juni 1943, werd ze gebombardeerd in de haven van Vlissingen. Daarna kwam onze Ooster-Schelde ook niet meer in actie tijdens de oorlog.
  • Na de overname in 2015 werd een gat ontdekt in de boeg, waardoor onze Ooster-Schelde steeds verder in de stadsgracht verdween.

Sinds de jaren 70 heeft ze verschillende eigenaren en namen gehad, zoals 'Jutter en Willem Jan'. Uiteindelijk is ze onder die laatste naam in de jaren negentig verbouwd tot horecaschip. Wij, de Horeca Mannen, hebben haar in de zomer van 2015 gekocht. Na enkele jaren van restaureren kunnen we met trots zeggen dat het schip weer in oude glorie is hersteld. Het leek ons gepast om ons schip haar doopnaam terug te geven: Ooster-Schelde.

Authentieke elementen
Er zijn nog veel authentieke elementen bewaard gebleven, zoals de originele Schelde Sulzer-hoofdmotor in de machinekamer, marmeren schakelborden, originele bemanningsruimten en diverse koperen elementen in de stuurhut.
Tevens hangt er nu weer een originele telegraaf in de machinekamer! Op aanvraag is deze onder begeleiding te bewonderen. 
Kom aan boord en ervaar de authenticiteit en warmte van het schip en de gastvrijheid van haar bemanning.

Meer weten over de geschiedenis? Op de Zeeuwse website PSD.net staat veel informatie over de Ooster-Schelde.

Gastvrije groet,

Arno en Henk